Historie van de formule 1 podium fles

  • Haal de smaak van
    overwinning
    in huis!

    F1 Podium - Ferrari Trento - Celebration F1 Circuit Bottle

Historie van de formule 1 podium fles

De geschiedenis van de Formule 1 podium fles gaat terug tot de vroege jaren van de Formule 1-races. In de jaren ’50 en ’60 werden er al speciale flessen champagne gebruikt om de overwinning van de coureur en het team te vieren op het podium.

Het was echter in de jaren ’60 dat de traditie van de Formule 1 podium fles echt vorm begon te krijgen. Het was de beroemde coureur Dan Gurney die de traditie startte, toen hij in 1967 de 24 uur van Le Mans won. Gurney wilde zijn overwinning op een unieke manier vieren en opende een fles champagne op het podium. Hij spoot de champagne over het publiek en de fotografen, wat meteen een iconisch beeld werd.

Het duurde niet lang voordat de traditie van de champagnefles op het podium ook bij de Formule 1-races werd geïntroduceerd. In 1969 werd de eerste Formule 1 podium fles gepresenteerd tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Het was een magnum fles champagne van Moët & Chandon die werd geschonken aan de winnaar van de race, Jackie Stewart.

De Formule 1 podium fles

Sindsdien is de Formule 1 podium fles een integraal onderdeel geworden van de ceremonie op het podium na elke Formule 1-race. De fles is meestal een speciale editie, met een uniek ontwerp dat is aangepast aan het evenement of de locatie van de race. Het is een symbool geworden van de overwinning en het succes van de coureur en het team, en een moment waar fans en coureurs naar uitkijken.

Tegenwoordig worden niet alleen champagneflessen gebruikt op het podium van de Formule 1-races, maar ook andere dranken zoals mousserende wijnen, whisky en bier. Elke race heeft zijn eigen traditionele drankje en fles, waardoor de ceremonie op het podium nog meer uniek en speciaal wordt.

Kortom, de Formule 1 podium fles heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’60. Het is een symbool van de overwinning en het succes van de coureur en het team, en een belangrijk onderdeel van de ceremonie op het podium na elke Formule 1-race.

F1 Podium - Ferrari Trento - Celebration F1 Circuit Bottle

Ferrari Trento
‘The Italian Formule 1 Podium Toast’

Celebration F1 Circuit Bottle | 3 Liter

F1 Podium - Ferrari Trento - Celebration F1 Circuit Bottle

OFFICIEEL PARTNER VAN DE
F1 Formula 1®

Ferrari Trento is officieel partner van de Formule 1® voor seizoen 2021, 2022 en 2023 en dus worden de overwinningen van de kampioenen van de Formule 1® gevierd met deze Italiaanse “champagne” van dit wijnhuis. Deze fles is een replica van de fles die op het podium word gebruikt, met aan één kant de naam ‘Ferrari’ groot geschreven, het symbool van de winnaar van de Grand Prix™ en het officiële logo van de Formule 1®. Deze drieliterfles – typisch voor dergelijke vieringen – is geproduceerd in een beperkte oplage en bekend als Jeroboam, ter ere van de oudtestamentische koning met die naam. Het wordt aangeboden in een speciale cilindrische geschenkdoos, met een speciaal ontwerp.

heeft Ferrari Trento gekozen als officieel partner! Vanaf seizoen 2021 worden de overwinningen van de kampioenen van de Formule 1 ® gevierd met Italiaanse “champagne” van dit wijnhuis. Wij hebben ons ingeschreven op deze wijn en de flessen komen eind juli naar Nederland. Let op: op=op! Wereldwijd is oplage gelimiteerd tot slechts 3.500 flessen.

€275,00

Ferrari Trento
‘The Italian Formule 1 Podium Toast’

Celebration F1 Circuit Bottle | 0.75 Liter

F1 Podium - Ferrari Trento - Celebration F1 Circuit Bottle

OFFICIEEL PARTNER VAN DE
F1 Formula 1®

Past de 3-liter Jeroboam niet in je koelkast? Dan hebben we ook een special edition Formula 1 Ferrari Brut van 75 cl. in een mooie geschenkverpakking! De verpakking wijkt af van de foto: deze is aan 3 zijden identiek voorzien van het officiële Formula 1® logo (zonder foto van de coureur). Formula 1® heeft Ferrari Trento gekozen als officieel partner! Vanaf seizoen 2021 worden de overwinningen van de kampioenen van de Formule 1 ® gevierd met Italiaanse “champagne” van dit wijnhuis. Deze fles bevat dezelfde heerlijke mousserende wijn als die van de Jeroboam en heeft het officiële logo van de Formule 1®. Het wordt aangeboden in een speciale geschenkbox met een speciaal ontwerp. Let op: op=op! Vanwege de gelimiteerde oplage, hebben wij een beperkt aantal van deze unieke flessen.

OFFICIEEL PARTNER VAN DE F1 Past de 3-liter Jeroboam niet in je koelkast? Dan hebben we ook een special edition Formula 1 Ferrari Brut van 75 cl. in een mooie geschenkverpakking! De verpakking wijkt af van de foto: deze is aan 3 zijden identiek voorzien van het officiële Formula 1® logo (zonder foto van de coureur). Formula 1® heeft Ferrari Trento gekozen als officieel partner! Vanaf seizoen 2021 worden de overwinningen van de kampioenen van de Formule 1 ® gevierd met Italiaanse “champagne” van dit wijnhuis. Deze fles bevat dezelfde heerlijke mousserende wijn als die van de Jeroboam en heeft het officiële logo van de Formule 1®. Het wordt aangeboden in een speciale geschenkbox met een speciaal ontwerp. Let op: op=op! Vanwege de gelimiteerde oplage, hebben wij een beperkt aantal van deze unieke flessen.

€26,95

Ferrari Trento – DOC Maximum Brut ‘#TotheMAXimum’ MAGNUM

MAXimaal genieten met vrienden en familie met deze 1,5 liter fles. Hoe is deze MAXimum? Strogele kleur. In de neus erg intens met tonen van rijp fruit, hazelnoot en brood. In de mond fris. In de finish aroma’s van citrusfruit en minerale tonen. Heerlijk en feestelijk!

Druif: 100% Chardonnay
Karakter: fris, elegant, zacht en veelzijdig
Serveren: 6 – 8° C – Alcoholpercentage: 12,5% 
Jaar: geen – Inhoud fles: 150 cl

DE EERSTE, MAAR NOG STEEDS HEDENDAAGS

De Maximum is de eerste wijn geproduceerd door Giulio Ferrari aan het begin van de 20e eeuw en is nog steeds een Blanc de Blancs van onmiskenbare stijl, die u overtuigt met zijn frisheid en fruitige geur.

FEESTELIJK EN FRIS

Deze Blanc de Blancs is gemaakt van een strenge selectie van die Chardonnay-druiven die de oenologen van Ferrari het meest geschikt achten voor het maken van zeer leeftijdwaardige wijnen.

Deze Blanc de Blancs heeft een strogele kleur met gouden reflecties en fluweelzachte bubbels, opent in de neus met tonen van rijp fruit, hazelnoot en brood. Heerlijk fris in de mond en eindigt met aroma’s van citrusfruit en minerale tonen.

Deze Maximum is absoluut een top wijn voor top restaurants en feestelijke gebeurtenissen, maar vooral ook bij een uitgebreid en feestelijk ontbijt,  uiteraard bij het aperitief en bij de maaltijd met vis- en schaaldiergerechten of wat lichte Italiaanse gerechten zoals mozzarella met olijven, besprenkeld met de beste olijfolie. Kijk voor meer tips op de website van Ferrari Trento.

Wijnhuis Ferrari – Trentodoc

Champagne mag alleen Champagne heten als het uit de Champagnestreek komt. Dus ja, dit is dan formeel ook geen Champagne, want deze hoge kwaliteit schuimwijn komt uit Trento, Italië.

Met zijn bergwijnbouw is Trentino buitengewoon geschikt voor de productie van mousserende wijnen van grote elegantie en complexiteit. De afwisseling van warme dagen en koele nachten geeft extra kwaliteit aan de druiven, waardoor ze een breed palet van verschillende smaken en geuren krijgen.

“Trentodoc” is predicaat van mousserende wijnen uit deze bergen, welke geproduceerd worden van druiven die in Trentino worden geteeld door middel van de Metodo Classico. Het is de eerste D.O.C. gemaakt in Italië voor Metodo Classico en de tweede ter wereld, na Champagne. Er zijn 40 producenten en meer dan 100 verschillende wijnen van het predicaat TRENTODOC en wordt gepromoot door Itituto Trentodoc.

Tegen het einde van de zomer, als de trossen Chardonnay en Pinot Noir rijp zijn, worden de druiven met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geperst. Dit wordt gevolgd door de eerste gisting. Na het aanmaken van de cuvée (de gewenste blend) wordt de basiswijn gebotteld en verrijkt met suikers en geselecteerde gisten. Tijdens de tweede gisting worden de bubbels (perlage) gecreëerd.

De cuvée blijft, afhankelijk van de individuele wijn, tussen de twee en tien jaar vrijwel ongestoord in de fles. In de stilte van de kelder wordt het dagelijkse remuage-ritueel uitgevoerd: die achtste slag van elke fles die onmisbaar is om het bezinksel naar de kurk te laten glijden; dit sediment wordt dan verwijderd door middel van dégorgement. Het proces eindigt met de toevoeging van de likeur d’expédition, waarvan de geheime formule de huisstijl van elke individuele wijnmakerij bepaalt.

De familie Lunelli

De legende van Ferrari begon met Giulio Ferrari en zijn droom om in Trentino een wijn te creëren die kan concurreren met de beste Franse champagnes. Hij was een pionier; Hij was de eerste die een aanzienlijke aanplant van Chardonnay in Italië aanbracht. Hij begon een aantal zeer geselecteerde flessen te produceren, met een obsessieve aandacht voor kwaliteit.

Omdat hij geen kinderen had, ging Giulio Ferrari op zoek naar een opvolger aan wie hij zijn droom kon toevertrouwen. Onder de vele kandidaten koos hij Bruno Lunelli, eigenaar van een wijnwinkel in Trento. Dankzij zijn passie en ondernemerstalent slaagde Bruno Lunelli erin om de productie op te voeren zonder ooit in te leveren op kwaliteit. Bruno Lunelli bracht zijn passie over op zijn zonen; onder leiding van Franco, Gino en Mauro werd Ferrari de marktleider in Italië en de feestwijn van het land bij uitstek. De leden van de familie Lunelli koesteren Ferrari’s eeuwenlange geschiedenis en bouwen aan een toekomst door constant te onderzoeken en te experimenteren.

https://www.ferraritrento.com/en

€63,00

Nederland 

Zandvoort

34,20

USA 

Miami

34,20

Mexico 

Mexico City

34,20

Italië 

Monza

34,20

Groot-Brittannië 

Silverstone

34,20

Japan 

Suzuka

34,20

Italië 

Imola

34,20

USA 

Las Vegas

34,20

  • F1 Podium - Ferrari Trento - Celebration F1 Circuit Bottle